Εν Δελφοίς Έψιλον! ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΛ!

ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 25, 2014 10:16 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1379
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Εικόνα

"Το Αστρικό επίπεδο" είναι προφανώς πολύ κοντά για όλους!

Μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να αφήσουν το σώμα τους, να μεταφέρουν τη συνείδηση τους σε μία μακρινή απόσταση, να μάθουν πολλά και να επιστρέψουν και πάλι στο σώμα τους… "Ταξιδεύουν" σε κατάσταση εγρήγορσης, με απολύτως σαφή συνείδηση και με δική τους πρωτοβουλία... Αυτοί είναι πολύ λίγοι, οι περισσότεροι κάνουν αστρικά ταξίδια ασυνείδητα… Αυτό συμβαίνει αυθόρμητα, παρά τη θέλησή τους και δεν ελέγχουν αυτή τη διαδικασία... Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το ταξίδι τελειώνει με επιτυχία...

Κάποιες κρίσιμες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν ένα αστρικό ταξίδι… Αν, όμως, γίνει παρατεταμένο μπορεί να ακολουθήσει πραγματικός θάνατος… Αλλά στην κατάσταση "έξω από το σώμα", που δεν σχετίζεται με το θάνατο, απαιτείται μία πολύχρονη εμπειρία... Όταν η εμπειρία αυτή έχει μία μικρή διάρκεια, μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα… Και να βρεθεί κάποιος σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον… Όχι μόνο για να ρίξει μια γρήγορη ματιά στο "χώρο" ή σε ένα "φωτεινό σημείο" ή σε μία "Ουράνια πόλη"... Αλλά για να έχει μια μεγάλη "περιπέτεια" στο χώρο του αέρα ...

Σε ένα από τα βιβλία του ο Καρλ Γιουνγκ περιγράφει την εμπειρία μίας ασθενούς του, μια γυναίκα που βγήκε από το σώμα της κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης γέννας... Έβλεπε γύρω της τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, αλλά ένιωθε να εκτείνεται πίσω σε ένα μαγευτικό τοπίο... Το οποίο έμοιαζε σαν μία άλλη διάσταση! Ένιωθε πως αν έμενε εκεί, θα άφηνε αυτή τη ζωή... Αλλά τελικά, γύρισε στο σώμα της…

Ο Δρ Moody περιγράφει μια σειρά από τέτοιες καταστάσεις, τις οποίες ο ίδιος αποκαλεί "οριακές" ή εμπειρίες "στα όρια"… Όσοι σκόπιμα να προκαλούν μια κατάσταση "αστρικής προβολής", μπορεί συχνά να μπουν σε μία "άλλη διάσταση"... Τα τελευταία χρόνια, ένα άτομο που περιγράφει "ταξίδια" σε αυτή τη διάσταση γίνεται ευρέως γνωστό… Και μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για ανάλογα πειράματα…

Συνοψίζουμε τα αποτελέσματα:

1. Αυτό είναι μόνο καθαρά "εξωπραγματική" κατάσταση... Μία υπόθεση που κατά τα τελευταία χρόνια αυξάνει τη συχνότητα της με τους απλούς ανθρώπους... Αλλά στην ουσία δεν μπορεί να μας πει τίποτα για το τι συμβαίνει στην ψυχή μετά το θάνατο… Όμως, αυτή συνεχίζει να ζει και έχει συνείδηση…

2. Περιοχές στις οποίες η ψυχή εισέρχεται αμέσως όταν βγαίνει από το σώμα... Και αρχίζει να χάνει την επαφή με ό, τι γνωρίζουμε σαν υλική πραγματικότητα... Είτε είναι μετά το θάνατο, είτε απλά μία έξοδος από το σώμα, αυτό δεν είναι ούτε κόλαση, ούτε παράδεισος, απλά μία περιοχή κοντά στο έδαφος… Η οποία ονομάζεται με διάφορους τρόπους: "απόκοσμη" ή "Bardo", "κόσμος των πνευμάτων", "αστρικό επίπεδο"... Για να το δούμε καλύτερα αυτό, ας στραφούμε τώρα στην μελέτη από διάφορες περιπτώσεις με αυθεντικές εμπειρίες από άλλους κόσμους…

Η αιώνια ειρήνη του Ουρανού αποκαλύφθηκε στους ανθρώπους με το θέλημα του Θεού… Και δεν είναι καθόλου σαν το βασίλειο του αέρα στο οποίο είμαστε εδώ για να μάθουμε… Και αυτό είναι ένα μέρος του κόσμου, το οποίο έχει ένα τέλος…

Αστρικό ταξίδι… όνειρο ή πραγματικότητα; Μόνο η ψυχή μας το γνωρίζει…

Πηγές: Από το ρώσικο Ιντερνέτ

_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 25, 2014 10:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιουν 24, 2014 4:17 pm
Δημοσιεύσεις: 69
Τοποθεσία: Χανιά
Αστρική προβολή: μύθος ή πραγματικότητα;

Εικόνα

Τι είναι άραγε η αστρική προβολή; Δημιούργημα της φαντασίας, παιχνίδι του εγκεφάλου ή μία εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας;

Ένα ερώτημα που απασχολεί όχι μόνο εκείνους που έχουν αστρική προβολή (εκούσια ή ακούσια), αλλά και όλους τους άλλους που προσπαθούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει με τη συνείδηση και το νου. Ο πλέον κατάλληλος οργανισμός για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης *.

Το pyles.tv και η Όλγα Τάντου, επικοινώνησαν με το Διευθυντή του Τμήματος στη Νέα Υόρκη (που θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα και πολλά υποσχόμενο τμήμα του οργανισμού), David Lindsay, ο οποίος μας απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα που σχετίζονται με το παράξενο φαινόμενο της αστρικής προβολής.

Τι είναι η αστρική προβολή;

Εικόνα

David Lindsay : Η αστρική προβολή, είναι μία "εξωσωματική εμπειρία". Με όσο γίνεται πιο ακριβή τρόπο θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι ενοούμε εξωσωματική εμπειρία. Είναι η κατάσταση κατά την οποία το μη φυσικό μας σώμα, η "συνείδηση", η "ψυχή" κατά άλλους, αποχωρίζεται από το υλικό σώμα μας.

Έτσι, πολλοί άνθρωποι στην ψυχολογία θεωρούν για παράδειγμα ότι συνδέεται με την ψευδαίσθηση στην οποία βρίσκονται άνθρωποι, που όταν ήταν παιδιά μπορεί να είχαν ένα τραύμα, και πιστεύουν ότι αποχωρίστηκαν από το φυσικό σώμα γιατί ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς να βρίσκονται σε συνθήκες όπως είναι η βία με τους γονείς τους, ή κάτι τέτοιο.

Αλλά αυτό που μπορούμε να δούμε μέσω πειραμάτων, με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες, είναι ότι πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε ένα μη φυσικό σώμα που έχουμε, και μοιάζει να είναι αυτό το σώμα που χρησιμοποιούμε αφού επέλθει ο βιολογικός θάνατος.

Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο προφανή ευρήματα που μπορούμε να έχουμε μέσω των πειραμάτων με τα άτομα που είχαν εξωσωματικές εμπειρίες. Με λίγα λόγια, είναι ο αποχωρισμός της συνείδησης του ατόμου από το φυσικό σώμα χρησιμοποιώντας ένα άλλο σώμα που διαθέτει.

Ποιοί είναι οι βασικοί τύποι εξωσωματικών εμπειριών;

Εικόνα

David Lindsay: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες εξωσωματικών εμπειριών. Οι πιο συνηθισμένες μέχρι τώρα είναι αυτές που δίνουν μία αίσθηση ταξιδιού ή χαλάρωσης, όπου μπορεί να πετάμε πάνω από ένα τοπίο, τον ωκεανό ή κάτι τέτοιο. Αλλά υπάρχουν και άλλα είδη.

Μερικές φορές μπορούμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες που είναι αποτέλεσμα εκπαίδευσης και πηγαίνοντας σε μία αίθουσα να βρούμε πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν με πολύ πρακτικό τρόπο στη ζωή μας. Και υπάρχουν επιπλέον και πολλές άλλες.

Για παράδειγμα, στον οργανισμό υπάρχουν περιπτώσεις όπου βοηθάμε κάποιον ώστε να συναντηθεί με κάποιον συγγενή του που δεν είναι πια στη ζωή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει σύγχιση για το τι θα πρέπει να κάνουν, αφού βρίσκονται σε μία κατάσταση που δεν κατανοούν ολοκληρωτικά το τι γίνεται. Ορισμένες φορές λοιπόν με την παροχή πληροφοριών από την πλευρά μας, τους βοηθάμε να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Αποτελεί δηλαδή ενός είδους εργασία που σχετίζεται με το να βοηθάμε κάποιον.

Μας προσφέρει κάτι η "αστρική προβολή";

David Lindsay: Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η αστρική προβολή, είναι ο αναπτυγμένος τρόπος αντίληψης της ζωής μας. Δεν την βλέπουμε πλέον απλώς σαν ένα υλικό κόσμο, απλώς ένα υλικό σώμα, και ούτω καθεξής. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αν αναλογιστεί κανείς τον υλιστικό κόσμο που έχουμε στη σημερινή εποχή.

Επίσης, μας βοηθάει να εξετάζουμε με διαφορετική προοπτική τα προσωπικά μας προβλήματα. Δεν είναι σπάνιο το γεγονός να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε στη ζωή μας και τα προβλήματα που έχουμε. Όταν, όμως βλέπουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από ένα φυσικό σώμα και αυτή η ζωή είναι κάτι προσωρινό, τότε αρχίζουμε να έχουμε περισσότερη ισορροπία, αισιοδοξία, και να αποκτούμε γνώση για όλους τους παράγοντες.

Και υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι μερικές φορές μας βοηθάει να αποκτούμε μεγαλύτερη αυτογνωσία. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή από την Ελλάδα ή κάποιο άλλο πολιτισμό, και να είναι εγκλωβισμένος στο περιβάλλον του, αλλά μέσω των εξωσωματικών εμπειριών αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και αποκτά εικόνες από διαφορετικούς πολιτισμούς, και διαφορετικές ηπείρους. Μάλιστα μπορεί μέσω μιας εμπειρίας να συνειδητοποιήσει ότι είχε και μία προηγούμενη ζωή.

Άρα, ένα από τα πράγματα που μπορούμε να δούμε μέσω των εξωσωματικών εμπειριών είναι η απόδειξη της ύπαρξης της προηγούμενης ζωής μας. Σε ένα διαφορετικό πολιτισμό, μια άλλη χώρα, πολλές διαφορετικές πιθανότητες. Και επιπρόσθετα, μας βοηθάει στην αυτογνωσία μας, με το να βλέπουμε τον εαυτό μας σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο που σας περιέγραψα.

"Η αστρική προβολή αποδεικνύει την ύπαρξη της ψυχής"

David Lindsay: Όταν αρχίσουμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες συνειδητά, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι έχουμε ψυχή, ένα πνεύμα αν θέλετε - συνήθως χρησιμοποιούμε την λέξη συνείδηση, γιατί είναι πιο αντικειμενική -.

Αλλά όντως πιστεύουμε ότι έχουμε αυτή την ύπαρξη που επιβιώνει μετά το φυσικό θάνατο, και έχουμε μία διαφορετική ζωή στο μέλλον, αφού φύγει αυτή η ζωή. Μπορούμε να το δούμε πολύ ξεκάθαρα ως αποτέλεσμα των συγκεκριμένων εμπειριών.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα η αστρική προβολή;

David Lindsay: Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Η πρώτη - η οποία είναι και η πιο συνήθης κατηγορία- είναι η αυθόρμητη εξωσωματική εμπειρία, αυτή που συμβαίνει φυσικά, στον καθένα από εμάς χωρίς καμμία δική μας συμμετοχή.

Ο δεύτερος τύπος είναι η υπό πίεση εξωσωματική εμπειρία. Σε αυτό τον τύπο ανήκουν οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται σε αναισθησία σε ένα χειρουργείο ή είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή κάποιου είδους κατάσταση κοντά στο θάνατο, οπότε και είχαν ως αποτέλεσμα τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Και το άτομο τις αποκτά λόγω αυτών των συνθηκών.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή όπου το άτομο εθελοντικά έχει εξωσωματική εμπειρία.

Και οι τρεις αυτοί τύποι είναι πιθανοί. Η βασική ιδέα είναι να αναπτύξει κάποιος την ικανότητα για να το κάνει. Αλλά γνωρίζουμε και πολλούς ανθρώπους που τις είχαν αυθόρμητα, χωρίς να έχουν προσπαθήσει να κάνουν οτιδήποτε.

Κι αν δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω στο σώμα μου;

Εικόνα

David Lindsay: Κυκλοφορούν κάποιοι μύθοι σχετικά με την μη ικανότητα του ατόμου να επανέλθει στο φυσικό σώμα, ότι θα «κολλήσει» εκεί για πάντα. Ή ότι μία αρνητική πνευματική οντότητα θα αποκτήσει τον έλεγχο του φυσικού σώματος.

Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτά είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Και γνωρίζω τουλάχιστον πως στον οργανισμό μας έχουμε επτακόσιους με οκτακόσιους εθελοντές και διδάσκοντες που έχουν τακτικά αυτές τις εμπειρίες και μέχρι τώρα δεν είχανε τέτοιου είδους προβλήματα. Επομένως, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλείς.

Μπορούν δυο άνθρωποι να συναντηθούν έξω από το σώμα τους;

David Lindsay: Έχουμε διαπιστώσει ότι αν πολλές φορές κάποια άτομα νομίζουν ότι μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είχαν μια κοινή εξωσωματική εμπειρία. Μοιάζει να είναι πιο κατανοητό, από το να είδαν το ίδιο ακριβώς όνειρο!

Γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα περιβάλλον, ένα πραγματικό μέρος, που δεν ανήκει στον υλικό κόσμο όπου βρισκόμαστε τώρα, αλλά και πάλι είναι ένα μέρος που υπάρχει. Και μπορούν να πάνε εκεί, να έχουν μία συζήτηση, να παρατηρήσουν ορισμένα πράγματα, και να επιστρέψουν και οι δύο ξεχωριστά στα φυσικά τους σώματα, και να θυμούνται και οι δύο την εμπειρία.

Βεβαίως και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρονται μέσα σε βιβλία, όπως και είναι πολλοί οι άνθρωποι που είχαν αυτές τις εμπειρίες. Και εγώ ο ίδιος είχα μερικές φορές. Σίγουρα πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο επιβεβαίωσης ότι πρόκειται για ένα πραγματικό φαινόμενο. Αν το ζούμε δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι στην φαντασία μας!

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε αστρική προβολή;

David Lindsay: Η συχνότητα εξαρτάται από το άτομο. Δε γνωρίζουμε άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς, που θα εμπόδιζαν το άτομο να έχει συχνά εξωσωματικές εμπειρίες. Υπάρχει μία υπόθεση, σύμφωνα με την οποία, καθώς αναπτυσσόμαστε, φτάνουμε στο σημείο της συνεχούς αναισθησίας.

Με την έννοια ότι πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ και παρκάρουμε το σώμα μας στο κρεβάτι σαν να "παρκάρουμε" το αυτοκίνητό μας στο γκαράζ, και έπειτα έχουμε προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ολόκληρη τη νύχτα κάνουμε πράγματα, πετάμε γύρω, αποκτούμε εμπειρίες, και έπειτα το πρωί επιστρέφουμε, μπαίνουμε στο σώμα μας, και συνεχίζουμε την υπόλοιπη μέρα μας.

Εικόνα

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι πιθανό, και γνωρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν αυτό για δύο, τρεις, τέσσερις ώρες κάθε βράδυ. Άρα, είναι πιθανό. Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά πιθανό. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν αυτή την εμπειρία μία φορά την εβδομάδα ή στις δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες, συμβαίνει σε όλους κάθε βράδυ, απλώς δεν το αναγνωρίζουν.

Μπορούμε να δούμε ότι πολλές φορές όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ, το μη φυσικό σώμα για το οποίο κάναμε λόγο, αποχωρίζεται ελάχιστα από το φυσικό σώμα, ίσως για δέκα, είκοσι, τριάντα εκατοστά, και αιωρείται πάνω από το φυσικό σώμα. Μένει εκεί για το βράδυ, και συντελεί στο να διατηρούμε ενέργεια και να είμαστε αναζωογονημένοι για την επόμενη μέρα.

Πώς μαθαίνει κανείς να κάνει αστρική προβολή;

David Lindsay: Εμείς δίνουμε μαθήματα. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο που κάνουν μαθήματα. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε από τους πιο αναπτυγμένους λόγω του περιεχομένου που παρέχουμε. Έχουμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη διδασκαλία των ανθρώπων στο πώς να το κάνουν, τι να προσδοκούν να έχουν όταν είναι έξω από το σώμα τους, ποιες είναι οι επιπτώσεις στη συνέχεια όσον αφορά στην πραγματικότητα.

Αλλά το βασικό που κάνουμε σε αυτά τα μαθήματα είναι να παρέχουμε πολλές θεωρίες έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ξεκάθαρα τι περιλαμβάνει, για το μη φυσικό σώμα, τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, όλα τα στάδια της συνείδησης, τις τεχνικές με τις οποίες λειτουργούν τα ψυχικά φαινόμενα, τη διαφορετική κοινότητα την οποία έχουμε όταν βρισκόμαστε σε μία προβολή.

Και έπειτα έχουμε μαθήματα όπου μέσω πειραμάτων οι μαθητές ξαπλώνουν και για περισσότερο από μιάμιση ώρα προσπαθούν κυριολεκτικά να έχουν αυτές τις εμπειρίες. Επομένως, πρόκειται απόλυτα για κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας, αρκεί όσοι ενδιαφέρονται να είναι προσεχτικοί στην επιλογή των εκπαιδευτών τους και να μην εμπιστεύονται "τυφλά" όποιον υποστηρίζει ότι κατέχει την τεχνική της αστρικής προβολής.

* Η Διεθνής Ακαδημία Συνείδησης ιδρύθηκε το 2000 και η έδρα της είναι στην Πορτογαλία. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό και εκπαιδευτικό οργανισμό αφιερωμένο στη μελέτη της συνείδησης και στην ανάπτυξη των ανθρωπίνων δυνατοτήτων του νου στο έπακρο. Πώς το επιτυγχάνουν αυτό; Μέσω της ορθολογικής μελέτης και της καλλιέργειας των ψυχικών και ενεργειακών ικανοτήτων δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εξωσωματικές εμπειρίες. Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν από την ίδρυση του οργανισμού, έχει ήδη επεκταθεί σε τέσσερις ηπείρους, σε δεκαπέντε συνολικά χώρες, ενώ στα κέντρα της απασχολούνται επαγγελματίες ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλινικοί ερευνητές, γιατροί, φυσικοθεραπευτές, και πολλοί άλλοι.

ΠΗΓΗ: http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2012/ ... st_21.html

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιουν 26, 2014 3:11 am 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 24, 2008 12:59 am
Δημοσιεύσεις: 450
Τοποθεσία: Το αχανές... διάστημα
Η εξωσωματική εμπειρία αναλύεται και τεκμηριώνεται επιστημονικά!

Εικόνα

Με τον όρο εξωσωματική εμπειρία χαρακτηρίζεται κατά τον αποκρυφισμό η μεταφυσική / εσωτερική εμπειρία κατά την οποία το “αστρικό” σώμα αποχωρίζεται από το “υλικό” σώμα

Κάποιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει εξωσωματικές εμπειρίες, ή όπως είναι αλλιώς γνωστές οι εμπειρίες αποχώρησης της συνείδησης από το σώμα ως… «αστρικά ταξίδια». Οι περισσότεροι περιγράφουν τις εμπειρίες αυτές ως εξής: νιώθουν ότι «βγαίνουν» από το σώμα τους, ότι πετούν στον αέρα και παρακολουθούν τους εαυτούς τους έξω από αυτό.

Μία ομάδα ερευνητών από τον Καναδά βρήκε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να βιώσει ένα «αστρικό ταξίδι» όποτε αυτή το θελήσει και αποφάσισαν να μελετήσουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλό της. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν κάτι πάρα πολύ περίεργο, γράφει η Jordan Kushins στο sploid.gizmodo.com. Οι Andra M. Smith και Claude Messierwere από το πανεπιστήμιο της Οτάβα, περιέγραψαν την ικανότητα της γυναίκας αυτής σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers of Human Neuroscience, ως εξής:

«Μπορούσε να δει τον εαυτό της να περιστρέφεται στον αέρα, επάνω από το σώμα της, το οποίο ήταν ξαπλωμένο σε οριζόντιο επίπεδο. Ανέφερε ότι κάποιες φορές είδε τον εαυτό της να κινείται από επάνω, όμως είχε επίγνωση ότι το ‘πραγματικό της σώμα’ ήταν ακίνητο. Η συμμετέχουσα δεν ανέφερε συγκεκριμένα συναισθήματα που συνδέονταν με την εμπειρία».

«Μπορεί όμως κάτι τέτοιο να συμβαίνει όντως στην πραγματικότητα;» αναρωτιέται η αρθρογράφος.

Οι ερευνητές παρατήρησαν, όπως αναφέρει η Kushins, ότι «κάτι» περίεργο συνέβη στον εγκέφαλό της.

Οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι σημειώθηκε μια «απενεργοποίηση του οπτικού φλοιού, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκε η αριστερή πλευρά αρκετών περιοχών που συνδέονται με τις κιναισθητικές εικόνες, που περιλαμβάνουν τις ψυχικές εικόνες σωματικής κίνησης». Πρόκειται για το τμήμα του εγκεφάλου που επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους και τους κάνει να αντιλαμβάνονται πού βρίσκεται το σώμα τους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο που έχουν γύρω τους.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοιου είδους εμπειρία αναλύεται και τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι εξωσωματικές εμπειρίες μπορούν να προκληθούν μεταξύ άλλων από «εγκεφαλικά τραύματα, αισθητηριακή στέρηση, επιθανάτιες εμπειρίες, ψυχεδελικά φάρμακα, αφυδάτωση, ύπνο και ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου, καθώς επίσης και να προκληθούν σκόπιμα από κάποιους». Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση αυτής της γυναίκας είναι το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό ανθρώπου που «μπαίνει σκόπιμα σε αυτήν την κατάσταση».

Είναι αλήθεια ή όχι;

Η απάντηση είναι «ναι», υπό την έννοια ότι η γυναίκα αυτή βίωσε όντως κάτι. Οι μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου της έδειξαν ότι έζησε αυτό που η ίδια ισχυρίζεται. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι η «ψυχή» της «βγήκε έξω από το σώμα της». Αυτό δεν είναι ένα «αστρικό ταξίδι», όπως το περιγράφουν οι μυστικιστές. Δεν υπάρχει καμία παραφυσική δραστηριότητα κανενός είδους, προσθέτει η αρθρογράφος.

Γεγονός είναι, ότι παρότι δεν έχουν γίνει πολλά πειράματα και μελέτες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτού του είδους οι εξωσωματικές εμπειρίες είναι ένα είδος ψευδαισθήσεων, που προκαλούνται από κάποιο νευρολογικό μηχανισμό. Οι ερευνητές της συγκεκριμένης μελέτης, υποψιάζονται ότι αυτός ο νευρολογικός μηχανισμός μπορεί να υπάρχει και σε άλλους ανθρώπους, και πως ορισμένοι –όπως αυτή η γυναίκα- μπορούν να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους έτσι ώστε να τον ενεργοποιούν κατά βούληση. Η ίδια τους είπε ότι παρατήρησε πρώτη φορά την ικανότητά της αυτή, όταν ήταν μικρό παιδί, την ώρα που έπεφτε για ύπνο.

Ίσως οι εξωσωματικές εμπειρίες να καταλήξουν να είναι κάτι σαν την συναισθησία, ένα νευρολογικό φαινόμενο που οι ερευνητές αγνοούσαν κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η συναισθησία -καταλήγει η αρθρογράφος- η οποία προκαλεί σε μερικούς ανθρώπους το να βλέπουν αυτόματα χρώματα μέσα στον εγκέφαλό τους όταν ακούν ή διαβάζουν γράμματα, νούμερα και λέξεις πλέον έχει γίνει αποδεκτή, έχει μελετηθεί και κατανοηθεί από τους ειδικούς.

Πηγή: http://www.schizas.com/site3/index.php? ... zDLJqh_vtE

_________________
space heart Εικόνα
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν... όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 14, 2022 5:54 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1379
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΒΙΝΤΕΟ!


_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 4 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum