Εν Δελφοίς Έψιλον! ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΛ!

ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΒΙΟΗΘΙΚΗ: ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 30, 2008 5:18 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:28 pm
Δημοσιεύσεις: 37
Εκατομμύρια παραπληγικοί (ανάπηροι) άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν την επιστημονική πρόοδο της Νευρολογίας και της Βιογεννετικής για να μπορέσουν να ξαναπερπατήσουν.

Και αυτή η πρόοδος εξαρτάται απο το πόσο ελεύθερα λειτουργούν τα "πειραματικά εργαστήρια" σε θέματα "προωθημένης" ερεύνης π.χ. βλαστικών κυττάρων.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ παρατηρούμε νομοθεσίες που περιορίζουν "δραστικά" τέτοια "πειράματα" με "έμβρυα". Η ΕΕ (κυρίως η Βρεττανία) ακολουθεί απο κοντά.

Πόσοι όμως άνθρωποι που είναι υγιείς σήμερα αύριο θα πέσουν θύματα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος και θα καθηλωθούν σε μια αναπηρική πολυθρόνα;

Μήπως θα πρέπει οι κυβερνήσεις να πάψουν να δένουν τα χέρια της επιστήμης στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Μήπως εκεί βρίσκεται ένα είδος "γεφύρωσης" της κλασσικής ιατρικής με τις εναλλακτικές θεραπείες;

Και μήπως μέσω αυτών των ερευνών και μόνον θα λυθούν τα μυστήρια του εγκεφάλου που ίσως οδηγήσουν σε αυτήν ακριβώς τη "γεφύρωση";

_________________
Avaris
Veritas Vos Liberabit


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 30, 2008 5:19 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:28 pm
Δημοσιεύσεις: 37
Να συμπληρωθεί ότι δεν είμαστε μακριά όπως φαίνεται απο εκείνη τη μέρα που κανείς δεν θα κινδυνεύει να καθηλωθεί ανάπηρος απο ένα ατύχημα. Αρκετά διαφωτιστικό είναι το παρακάτω άρθρο.

********************************

Άρον τον Κράββατόν σου και περιπάτει


"Ελπίδες για ανθρώπους καθηλωμένους στο καροτσάκι ή στο κρεβάτι από βλάβες που έχει υποστεί ο νωτιαίος μυελός τους, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στον κόσμο πειράματα με φάρμακα που θα βοηθήσουν τα νευρικά κύτταρα τους να αναγεννηθούν.

Μπορεί ακόμα αυτά τα σκευάσματα-θαύματα να μην έχουν φτάσει στα φαρμακεία, αλλά, όπως αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό «Forbes», οι επιστήμονες επιμένουν ότι η δεκαετία που διανύουμε θα επιφυλάξει ευχάριστες εκπλήξεις στους ανθρώπους με παραπληγίες ακόμα και τετραπληγίες!

Μέχρι τώρα, η ιατρική σήκωνε τα χέρια ψηλά σε περιπτώσεις ασθενών με ζημιές στο νωτιαίο μυελό που ισοδυναμούσαν με μόνιμη παράλυση. Ακόμα και σήμερα, η ιατρική αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων εστιάζει την προσπάθεια της στη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς, αλλά και στον περιορισμό της ζημιάς εκεί όπου εκδηλώθηκε για πρώτη φορά. Αυτό γίνεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αποσυμπιεστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά και με τη χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για να προληφθούν φλεγμονές αλλά και να προφυλαχθούν οι νευρώνες που έχουν μείνει άθικτοι. Φάρμακα για την «αναγέννηση» των νευρώνων δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Μέχρι τώρα οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δεν έδειχναν πρόθυμες να πειραματιστούν με φάρμακα που αφορούσαν αυτόν τον τομέα, επειδή το αγοραστικό κοινό δεν είναι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους μεγάλο και τα περιθώρια αποτελεσματικότητας πολύ μικρά. Ωστόσο, οι σημαντικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία, έχουν αρχίσει να αναστρέφουν αυτό το κλίμα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τελικά τα νευρικά κύτταρα στο νωτιαίο μυελό διατηρούν την εγγενή τους ικανότητα να αναγεννιούνται παρά την αποτυχία τους να τα καταφέρουν. Μάλιστα, εντόπισαν τις πρωτεΐνες που τα εμποδίζουν να αναγεννηθούν!

Ετσι, δημιουργώντας ενώσεις που εξουδετερώνουν αυτές τις πρωτείνες, οι επιστήμονες ελπίζουν να αποκαταστήσουν τη φυσική ικανότητα των νευρικών κυττάρων να λειτουργούν κανονικά και έπειτα από τραυματισμούς. Σε πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα, έχει διαπιστωθεί ότι με την αγωγή που καταπολεμά τις «κακές» πρωτεΐνες στο νωτιαίο μυελό, αποκαθίσταται μια κάποια δυνατότητα για περπάτημα, ακόμα και σε περιπτώσεις μερικής παράλυσης. Μια από τις κακές πρωτεΐνες που εντοπίστηκε το 1998, αποκαλείται Νοβο και από τότε οι εξελίξεις στις προσπάθειες για καταπολέμηση αυτής της πρωτεΐνης είναι καταιγιστικές, μέσα από τη δημιουργία μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Αυτό το γεγονός αφήνει πολλές ελπίδες ότι άνθρωποι με ατελείς βλάβες του νωτιαίου μυελού -όπως αποκαλούνται οι περιπτώσεις ασθενών που διατηρούν μια κάποια αίσθηση ή κίνηση κάτω από την περιοχή της βλαβης- μπορεί και να καταφέρουν να ξαναπερπατήσουν έπειτα από εντατική φυσιοθεραπεία. Οι Επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι επανασυνδέοντας περίπου 10 με 15% των νεύρων που υπάρχουν στο νωτιαίο μυελό, θα είναι σε θέση να βοηθήσουν παραπληγικούς να αποκτήσουν έστω και περιορισμένη δυνατότητα να περπατήσουν ή στους τετραπληγικούς να μπορούν έστω να χρησιμοποιούν τα χέρια τους! Και τα καλά νέα δεν σταματάνε εδώ. Οι περισσότεροι νευρολόγοι, νευροβιολόγοι και νευροχειρουργοί δηλώνουν ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα γίνουμε μάρτυρες θεαματικών αποτελεσμάτων.

Η κούρσα της αναγέννησης των νεύρων

Πληθώρα προσεγγίσεων της θεραπείας των βλαβών του νωτιαίου μυελού βρίσκονται ήδη σε δοκιμαστικό στάδιο με τις υπερδυνάμεις της φαρμακοβιομηχανίας να σέρνουν δυναμικά το χορό. Στην κούρσα της παρασκευής αποτελεσματικού φαρμάκου προηγείται το εργαστήριο Proneuron Biotechnologies, το οποίο έχει ήδη δοκιμάσει σε ανθρώπους την έγχυση ανοσοποιητικών κυττάρων στο νωτιαίο μυελό για να αποκατασταθεί η ισορροπία που έχει ανατραπεί με τα κατεστραμμένα νευρικά κύτταρα. Ακολουθεί η Bioaxone Therapeutic , η οποία δοκιμάζει ήδη σε ανθρώπους, αλλά σε πολύ πρόωρο στάδιο, το φάρμακο Cethrinπου προάγει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων και προστατεύει τα νεύρα που δεν έχουν υποστεί βλάβες. Η Novartis , που έχει κατασκευάσει μο-νοκλωνικά αντισώματα για την πρωτεΐνη Νοgο, μέσα στο 2006 θα πραγματοποιήσει τα πρώτα πειράματα σε ανθρώπους. Το εργαστήριο Biogen Idec θα δοκιμάσει σε δύο χρόνια σε ασθενείς με εγκεφαλικά επεισόδια ή βλάβες στη σπονδυλική στήλη μια πρωτεΐνη που έχει κατασκευάσει, η οποία απορροφά τα βλαβερά Νοgο και άλλους αναστολείς της ανάπτυξης των νεύρων.

Σε πολύ πρώιμο στάδιο βρίσκεται η έρευνα της Merck/Alnylam Pharmaceuticals που προσπαθεί με την παρέμβαση ΡΝΑ (γονιδιώματος) να μπλοκάρει τη λειτουργία του Νοgο που εμποδίζει να ανάπλαση των νευρικών κυττάρων.

Το 2007 θα ξεκινήσουν τα πρώτα πειράματα από την Geron της θεραπείας με εμβρυϊκά αρχέγονα κύτταρα που στόχο θα έχουν την αποκατάσταση της κατεστραμμένης μυελίνης και την πυροδότηση της ανάπτυξης των νεύρων. Τέλος, το εργαστήριο Genentech δοκιμάζει ήδη σε ποντίκια το φάρμακο που χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, το Tarceva, για να διαπιστώσει αν συμβάλλει στην ανάπτυξη των νεύρων.

Βέβαια, η λύση στην παράλυση δεν θα δοθεί από ένα και μόνο ένα φάρμακο. Από την έρευνα έχουν προκύψει μέχρι τώρα τουλάχιστον έξι πιθανές πρωτεΐνες που εμποδίζουν την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων στο νωτιαίο μυελό. Πάντως, η εύρεση του κοκτέιλ φαρμάκων που θα οδηγήσει στη βελτίωση της κατάστασης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παράλυσης έχει ήδη δρομολογηθεί".

πηγή: www.disabled.gr/at/

_________________
Avaris
Veritas Vos Liberabit


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 30, 2008 5:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:28 pm
Δημοσιεύσεις: 37
Κι ένα ακόμη άρθρο που αποδεικνύει πως το θέμα αφορά ακόμη και αυτούς που τώρα πιστεύουν πως δεν τους αφορά.

**************************************
Ολο και περισσότεροι πεθαίνουν σε δυστύχημα

Μέχρι το 2020 υπολογίζεται ότι το τραύμα θα αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκόσμια, χωρίς διακρίσεις σε ηλικίες, φύλο, φυλή ή οικονομική κατάσταση. Σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στα άτομα ηλικίας 1-40 ετών στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες. Οι κυριότερες αιτίες είναι τα τροχαία και εργατικά δυστυχήματα, τα πυροβόλα όπλα, ο πνιγμός και τα εγκαύματα.

Το κόστος που συνοδεύει το τραύμα είναι τεράστιο αν σκεφτεί κανείς ότι το 40% των επισκέψεων στα επείγοντα περιστατικά αφορά τραυματίες, εκ των οποίων το 54% είναι ηλικίας 5-15 ετών.

Σε κάθε θάνατο από τραυματισμό αντιστοιχούν 19 εισαγωγές σε νοσοκομεία, 233 επισκέψεις στα ΤΕΠ και 450 επισκέψεις στα τακτικά ιατρεία για την παροχή φροντίδας σχετικής με την κάκωση. Το κόστος αυτό στις ΗΠΑ υπολογίζεται σε 400 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στον κόσμο στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και των απωλειών νέων κυρίως ατόμων. Στον ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των πολυτραυματιών αναφέρθηκε το σεμινάριο για το «Τραύμα και την Υποστήριξη Ζωής» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 και 21 Μαΐου 2006.

Περαστικά μας!

πηγή: www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=71635644

_________________
Avaris
Veritas Vos Liberabit


Κορυφή
 Προφίλ  
 


Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 3 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Create a Forum | Terms of Service | Privacy Policy | Report the forum