|
Σε κάποιο άλλο φόρουμ, στο οποίο συμμετέχω και εγώ, στο ίδιο θέμα, κάποιο μέλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ταινία ‘έκτη αίσθηση’.
Η ταινία αυτή, ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Διαπραγματεύεται εμπειρίες με ψυχές που έχουν φύγει, μόνο που ήταν και κάπως τρομακτική, καθώς ασχολείται με βίαιους θανάτους και ψυχές που υπέφεραν, παραμένοντας κοντά στο ‘γήινο πεδίο’.
Ευτυχώς, οι περισσότερες εμπειρίες που είχα εγώ, ή άλλοι άνθρωποι με τους οποίους έχω συζητήσει για αυτό το θέμα, ήταν ευχάριστες ή μερικές φορές προκαλούσαν κάποια έκπληξη, αλλά οπωσδήποτε όχι φόβο.
Θα ήθελα να περιγράψω την εμπειρία, που μου εμπιστεύθηκε κάποια γνωστή μου κυρία, που έχασε την ανιψιά της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 27 ετών...
Τη συνάντησα στο νεκροταφείο και μιλούσαμε για αυτά τα θέματα, προσπαθώντας να ανακουφίσουμε η μία την άλλη. Ήταν ακόμη πολύ νωρίς και για μένα και δεν είχα καταφέρει να συνέρθω ακόμη...
Μου είπε λοιπόν, ότι λίγες μέρες μετά την κηδεία, πήγε στον τάφο της ανιψιάς της και τη βρήκε να κάθεται πάνω στον τάφο, ομορφότερη από ποτέ, χαμογελώντας ευτυχισμένη και φορώντας ένα πολύ όμορφο λουλουδάτο φόρεμα. Όπως ήταν φυσικό, η θεία της τα έχασε και πλησίασε διστακτικά. Τότε η ανιψιά της της είπε, ότι ήρθε να την παρακαλέσει να πει στην μητέρα της, ότι είναι πολύ καλά και ευτυχισμένη και ότι δε θέλει να τη βλέπει να κλαιει. Λέγοντας αυτά, σηκώθηκε και της είπε ότι βιάζεται να φύγει, γιατί θα πάει σε μια γιορτή. Η θεία της την κοίταξε απορημένη και η κοπέλα της είπε: «Κοίτα! Με περιμένουν!» και της έδειξε προς τη μάντρα του νεκροταφείου, όπου καθόντουσαν πάνω στη μάντρα, κάποια παιδιά γύρω στην ηλικία της ανιψιάς της, ντυμένα όμορφα, σα να πήγαιναν σε γιορτή. Ξαφνικά, όλα χάθηκαν, αλλά η γυναίκα ένοιωθε ήρεμη και ανακουφισμένη...
Όλα καλά, ως εδώ, και θα μπορούσε να είναι μια οπτασία, που δημιούργησε η φαντασία της θείας της, από τον πόνο για την απώλεια και τη μεγάλη ανάγκη να έρθει σε επαφή με την ανιψιά της. Όμως, όπως μου είπε, σε λίγες μέρες ‘ξανασυνάντησε’ την ανιψιά της στο νεκροταφείο και αυτή τη φορά της είπε, να πει στη μητέρα της, να μην ανησυχεί, γιατί έχει πάει σε συμβολαιογράφο και έχει φροντίσει για όλα... δε μπορώ να πω λεπτομέρειες, καθώς αποτελούν προσωπικά θέματα των ανθρώπων αυτών... όμως, αυτά που της είπε, αποδείχθηκαν τελικά αλήθεια... Και αυτό με φέρνει σε ένα άλλο θέμα. Ένα κορίτσι στο άνθος της ηλικίας του, τι δουλειά είχε να πάει σε συμβολαιογράφο, να φροντίσει για κληρονομικά θέματα; Είχε άραγε κάποιο προαίσθημα, ότι θα φύγει νωρίς από τη ζωή;

_________________ Να είστε όλοι καλά!
Angel
|
|