Εν Δελφοίς Έψιλον! ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΕΛ!

ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 9 Δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 27, 2014 9:36 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1378
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

Εικόνα

«Άγγελε μου! Είσαι πάντα κοντά μου... Αμήν!»

Οι Άγγελοι είναι πνευματικά όντα που εκφράζουν το θέλημα του Θεού! Διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες και ο κάθε Άγγελος έχει τη δική του ατομικότητα, χαρακτήρα και θέληση. Αντιπροσωπεύονται ως σώμα του πνευματικού μεσάζοντος των όντων μεταξύ του Θεού και των ανθρώπων. Υπηρετούν τον Θεό και είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες, ενώ δεν έχουν φύλο.

Οι Άγγελοι είναι λειτουργικά πνεύματα. Συχνά απεικονίζονται με λευκά ρούχα. Ο σκοπός των Αγγέλων είναι η δοξολογία του Θεού και η εκπλήρωση των θελημάτων Του. Οι ιδιότητες των Αγγέλων είναι δοσμένες από το Θεό. Αυτός έχει καθορίσει τις ικανότητες που διαθέτουν.

Οι Άγγελοι υπακούουν στις εντολές του Θεού και είναι κατά χάριν αθάνατες, που δεν περιορίζονται από το χρόνο και το χώρο. Δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά του.

Οι Άγγελοι παρίστανται ενώπιον του θρόνου του Θεού, όπου και διαρκώς Τον υμνούν. Εμφανίζονται ως αγγελιαφόροι του Θεού, δηλαδή αποτελούν όργανά Του, από τα οποία διαβιβάζει τη θέλησή Του. Στόχος των Αγγέλων είναι η προσπάθεια σωτηρίας των ψυχών και λειτουργούν ως εκτελεστές του λόγου του Θεού στο φυσικό κόσμο.

Οι Άγγελοι είναι οι απεσταλμένοι του Θεού και οι φορείς των μηνυμάτων Του. Λειτουργούν, επίσης και σαν προσωπικοί φύλακες, καθώς κάθε μεμονωμένη ψυχή έχει το φύλακα Άγγελό της! Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στους Αγγέλους, ενώ κατά γενική ομολογία στα κορυφαία σημεία του βίου Του εμφανίζονται ως λειτουργοί, υπηρέτες και συμπαραστάτες του!

Οι Άγγελοι συνήθως απεικονίζονται ωσάν ξανθό ανδρόγυνο με φτερά, σε ένα λευκό λινό φόρεμα με χρυσή ζώνη. Συχνά περιγράφονται σαν ανθρωπόμορφα πλάσματα με φτερά στην πλάτη τους και με ένα φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι τους. Με βάση την ιεραρχία τους, διαχωρίζονται σε 3 τάξεις που έκαστος φέρει τριχώρους ή αλλιώς «Ταξιαρχίες».

Οι τάξεις αυτές αποτελούνται από:

Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνους, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες και Αρχές, Αρχάγγελους και Αγγέλους.

- Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των Ουρανίων, ενώ έργο τους ο θεοπρεπής Ύμνος του γελ
- Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, ενώ έργο τους είναι ο τρισάγιος ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος»
- Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες και έργο τους αποτελεί ο ύμνος «Αλληλούια»

Σε κάθε άνθρωπο στέλνεται από τον Θεό ένας φύλακας Άγγελος αμέσως μετά τη σύλληψη του. Κάθε Άγγελος διαθέτει διαφορετικές ιδιότητες: Μερικοί ειδικεύονται στις αρετές της φτώχειας και στην ενίσχυση των ανθρώπων! Εκτός από την ενίσχυση και την εποπτεία του κάθε ανθρώπου, οι φύλακες Άγγελοι προστατεύουν πόλεις και ολόκληρες πολιτείες! Προσεύχονται στο Θεό για το δώρο της διδασκαλίας των λαών και την ειρήνη στη Γη.

Και είναι πάντα κοντά μας! Σε κάθε στιγμή!

Αμήν…

_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 27, 2014 9:37 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1378
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Ετυμολογία

Η έννοια άγγελος μπορεί να σημαίνει:

- Γενικά, αυτόν που φέρνει ειδήσεις
- Τα αόρατα όντα που διαβιβάζουν ειδήσεις ή λειτουργικά πνεύματα

Στην αρχαία Ελλάδα η έννοια άγγελος χαρακτήριζε κάποιον ο οποίος μετέδιδε ειδήσεις, πληροφορίες ή αγγελίες. Ο Όμηρος στα έργα του ήδη εμφανίζει τη λέξη με αυτή την έννοια, ενώ και οι Ηρόδοτος, Ξενοφώντας την χρησιμοποιεί για να περιγράψει ειδικούς απεσταλμένους μεταφοράς μηνυμάτων ή πληροφοριών. Επίσης οι άγγελοι χρησιμοποιούνται και σε άλλα καθήκοντα, όπως σύναψη συνθηκών ή είσπραξη χρημάτων. Ως θεϊκή ή υπερβατική παρουσία η έννοια άγγελος εμφανίζεται για πρώτη φορά στο πρόσωπο του Ερμή, ο οποίος προσφωνείται ως άγγελος της Περσεφόνης από τον Όμηρο. Επίσης κατά τον Πλάτωνα ο Κάτω Κόσμος έχει τους αγγέλους του, οι οποίοι καλούνται «άγγελοι καταχθόνιοι».

Στα Εβραϊκά η αντίστοιχη λέξη מלא‎ mal'akh χρησιμοποιείται για να δηλώσει είτε θείο είτε ανθρώπινο αγγελιαφόρο. Η λατινική εκδοχή, εντούτοις, διακρίνει τον θείο ή πνευματικό αγγελιαφόρο από τον άνθρωπο με τις έννοιες angelus (δάνειο από την Ελληνική γλώσσα) και legatus «απεσταλμένος».

Άγγελοι, Χριστιανισμός

Οι άγγελοι κατά τον Μέγα Βασίλειο δημιουργήθηκαν πριν από τον υλικό κόσμο, ενώ ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος συμπληρώνει πως δημιουργήθηκαν με κίνητρο την «εκστατική» του αγάπη και αγαθότητα, με σκοπό να συμμεριστούν ως λογικά όντα τη μακαριότητά του. Οι άγγελοι σύμφωνα με το Χριστιανισμό είναι μέρος του σύμπαντος κόσμου και ο κάθε άγγελος έχει την δική του ατομικότητα, χαρακτήρα και θέληση. Επίσης ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσπαθώντας να δώσει έναν ορισμό περί των αγγέλων αναφέρει ότι είναι φύσεις νοερές, αεικίνητες, αυτεξούσιες, ασώματες.

Υπηρετούν τον Θεό και είναι κατά χάριν αθάνατες, που δεν περιορίζονται από το χρόνο και το χώρο, ενώ δεν έχουν φύλο. Παρ΄ όλη τη καθαρότητα και απλότητα της αγγελικής φύσης, οι άγγελοι είναι δεκτικοί της κακίας. Αποτέλεσμα της ελευθερίας τους είναι και η πτώση του τάγματος του Εωσφόρου. Στις ιδότητες τους δεν είναι η γνώση των μελλόντων, παρά μόνο αν τους το αποκαλύψει ο Θεός, ούτε η γνώση της ανθρώπινης θελήσεως. Η μετακίνησή τους γίνεται ταχύτατα, αλλά δεν είναι πανταχού παρόντες. Κάθε φορά βρίσκονται σε συγκεκριμένο τόπο, δίχως να γνωρίζουν το τι συμβαίνει αλλού.

Οι άγγελοι αντιπροσωπεύονται σε όλη την Παλαιά Διαθήκη ως σώμα του πνευματικού μεσάζοντος των όντων μεταξύ του Θεού και των ατόμων, ενώ σύμφωνα με τον ψαλμό 148,2 του Δαυίδ, αποτελούν και αυτά κτίσματα. Οι άγγελοι στο χριστιανισμό παρίστανται ενώπιον του θρόνου του Θεού, όπου και διαρκώς Τον υμνούν. Στην Παλαιά Διαθήκη κατά κύριο λόγο εμφανίζονται ως αγγελιαφόροι του Θεού στην ανθρωπότητα, δηλαδή αποτελούν όργανά του, από τα οποία διαβιβάζει τη θέλησή του.

Με μια προσεκτικότερη ματιά όμως, φαίνεται να αποτελούν και προσωπικοί φύλακες, όπως υπονοείτε επανειλημμένα, καθώς κάθε μεμονωμένη ψυχή έχει τον κηδεμονικό άγγελό της. Στον Ποιμένα του Ερμά μάλιστα γίνεται σαφής νύξη για το προσωπικό φύλακα άγγελο τού κάθε ανθρώπου. Στόχος των αγγέλων είναι η προσπάθεια σωτηρίας των ψυχών. Τέλος οι άγγελοι λειτουργούν ως εκτελεστές του λόγου του Θεού στον φυσικό κόσμο.

Στην Καινή Διαθήκη οι άγγελοι εμφανίζονται συχνά ως απεσταλμένοι του Θεού και φορείς του μηνύματος της Αποκάλυψης. Εμφανίζονται στον Ιησού, στη Μαρία, τη μητέρα του Χριστού, στον Απόστολο Πέτρο, ενώ ο Ιησούς μιλά για τους αγγέλους ως φορείς τέτοιων λειτουργιών, υπονοώντας οτι δεν παντρεύονται. Οι άγγελοι τονίζονται ιδιαίτερα ως παρουσία στη γέννηση του Ιησού, την Μεταμόρφωση και την Αποκάλυψη. Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται στους αγγέλους, ενώ κατά γενική ομολογία στα κορυφαία σημεία του βίου Του εμφανίζονται ως λειτουργοί, υπηρέτες και συμπαραστάτες του, ενισχύοντας την ανθρώπινη φύση του και παρεμβαίνοντες ως δευτεραγωνιστές.

Έτσι ο Γαβριήλ ευαγγελίζεται την έλευσή του, ο "άγγελος Κυρίου" εμφανίζεται στον Ιωσήφ και τους ποιμένες, στρατιά αγγέλων δοξολογεί τη γέννηση του Σωτήρος, άλλοι Τον διακονούν στην έρημο μετά το πέρας των πειρασμών, άγγελος Τον ενισχύει στο όρος των Ελαιών προ του πάθους, ενώ λεγεώνες θα παρίσταντο προς υπεράσπισή του κατά την σύλληψη. Δύο άγγελοι βεβαιώνουν την ανάστασή του, δύο επίσης μιλούν στους μαθητές περί της δευτέρας παρουσίας κατά την Ανάληψή του.

Εικόνα

_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 27, 2014 9:38 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1378
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
Ιεραρχία και αριθμός

Ο αριθμός των αγγελικών όντων φαίνεται να είναι ανυπολόγιστος και απροσμέτρητος. Ο ίδιος ο Ιησούς ομιλεί στη Γεθσημανή για περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων, ενώ ο Ευαγγελιστής Ιωάννης μαρτυρεί ότι είδε και άκουσε σε όραμα που του δόθηκε από τον Θεό γύρω από το Θεϊκό θρόνο χορωδία από μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων αγγέλων.

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση, οι άγγελοι διαχωρίζονται σε τάγματα, ενώ έχουν και ιεραρχία. Με βάση την ιεραρχία τους, διαχωρίζονται σε 3 τάξεις που έκαστος φέρει τριχώρους ή αλλιώς «Ταξιαρχίες»:

- Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνους,
- Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες και
- Αρχές, Αρχάγγελους και αγγέλους.

Ιδίωμα της πρώτης ιεραρχίας είναι η πύρινη σοφία και η γνώση των ουρανίων, ενώ έργο τους ο θεοπρεπής Ύμνος του γελ.

Η δεύτερη ιεραρχία έχει ως ιδίωμα τη διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και την διενέργεια των θαυμάτων, ενώ έργο τους είναι ο τρισάγιος ύμνος «Άγιος, Άγιος, Άγιος».

Τέλος ιδίωμα της τρίτης ιεραρχίας είναι να εκτελούν θείες υπηρεσίες και έργο τους αποτελεί ο ύμνος «Αλληλούια».

Από την Αγία Γραφή γνωρίζουμε και μερικούς αγγέλους ονοματικά. Τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, που σημαίνει «ήρωας του Θεού», από την εμφάνισή του στον προφήτη Δανιήλ, στον προφήτη Ζαχαρία και στη Θεοτόκο.

Γνωρίζουμε το Μιχαήλ, που σημαίνει «τις ως ο Θεός ημών», ενώ εμφανίζεται πολλές φορές στην Παλαιά Διαθήκη.

Ο Ραφαήλ είναι ο τρίτος άγγελος που γνωρίζουμε, το όνομά του σημαίνει «ο Κύριος θεραπεύει» και εμφανίζεται στον Τωβίτ μεταφέροντας τις ανθρώπινες προσευχές στο θρόνο του Θεού.

Τέλος γνωστός από την εβραϊκή παράδοση είναι και ο Ουριήλ.

Εικόνα

_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 03, 2014 11:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 24, 2008 12:59 am
Δημοσιεύσεις: 450
Τοποθεσία: Το αχανές... διάστημα
Άγγελοι και Αρχάγγελοι

Οι Αρχαγγελικές ενέργειες διαλύουν τις σκοτεινές σκεπτομορφές και επαναφέρουν τη φυσική ισορροπία με απλότητα και ταυτόχρονα με εκπληκτική εξυπνάδα. Είναι πάρα πολύ σοφό να δουλεύουμε με τις Αρχαγγελικές ενέργειες οι οποίες είναι εκεί και περιμένουν τη δική μας εντολή για να μας υπηρετήσουν. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη παρανόηση και κακή πληροφόρηση σε σχέση με τη φύση των Αγγέλων και Αρχαγγέλων. Αυτές οι ενέργειες είναι μέσα στη δομή μας, πολύ κοντά στο Κέντρο μας, την Πηγή, ή τον Θεό.

Είναι απ' ευθείας θεϊκές, αγνές και αμόλυντες ενέργειες, τις οποίες με την επίκλησή μας τις φέρνουμε πιο κοντά στην πραγμάτωση στο επίπεδο το φυσικό. Δεν είναι κάποια "πνεύματα" που επικαλούμαστε και έρχονται από κάπου "έξω" από μας, αλλά είναι ΜΕΣΑ μας, κοντά στο Κέντρο μας. Η φύση τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, πάλλονται δηλαδή σε πολύ υψηλές συχνότητες. Οι σκοτεινές σκεπτομορφές (όπως για παράδειγμα η θλίψη ή η λαγνεία) αντίθετα πάλλονται σε αργή συχνότητα.

Όσο πιο πολύ ευθυγραμμίζεται κανείς με τη Ροή της Θεϊκής Συχνότητας, τόσο όλη του η υπόσταση αρχίζει και μετουσιώνεται. Στο μέλλον θα μπορούμε να δρούμε κατευθείαν στο φυσικό επίπεδο και να το μεταλλάσσουμε κατά βούληση. Πρέπει όμως να πέσουν αρκετές 'παχυλότητες' ακόμα από το DNA και τη δομή μας. Οι Αρχάγγελοι είναι οι πιο χρήσιμοι βοηθοί σ' αυτή τη μετουσίωση, αφού όπως είπαμε είναι απ' ευθείας θεϊκές ενέργειες. Στο πνευματικό μονοπάτι πολύ απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πορευτεί κανείς χωρίς τη βοήθεια των Αρχαγγέλων και αργά ή γρήγορα Τους συναντά. Η δική μας συνειδητή επίκληση φυσικά επιταχύνει τη διαδικασία, αφού κάνουμε συνειδητή προσωπική αίτηση για την αναγωγή μας μέσω της συνεργασίας Τους.

Ο Νέος χάρτης των Επτά Ακτινών

Ακτίνα Διδάσκαλοι Αρχάγγελοι Ποιότητες Υπηρεσίες

- Πρώτη Manu: Allah Gobi, Επόπτης και Άρχων: El Morya Μιχαήλ Και Πίστη, Προστασία, Δύναμη, Πρωτοβουλία, Κυβερνήτες, Ανώτερα Στελέχη

- Δεύτερη Άρχων: Maiterya, Επόπτης: Kuthumi, Διδάσκαλοι, Djwal Khul, Lanto Ζοφιήλ και Χριστίνα Φώτιση, Σοφία, Αντιληπτικότητα, Διδάσκαλοι, Μαθητές

- Τρίτη Επόπτης και Άρχων: Serapis Bey Καμουήλ και ευσπλαχνία, Αγάπη ανοχή ευγνωμοσύνη, Διαιτητές, Ειρηνοποιοί

- Τέταρτη Επόπτης και Άρχων: Παύλος ο Βενετός Γαβριήλ και Ελπίδα Αγνότητα, Ανάσταση, Καλλιτεχνική ανάπτυξη, Καλλιτέχνες, Μουσικοί

- Πέμπτη Επόπτης και Άρχων: Ιλαρίων Ραφαήλ κα μητέρα Μαρία Αυτοσυγκέντρωση, αλήθεια, επιστημονική ανάπτυξη, Ιατροί, εφευρέτες

- Έκτη Άρχων: Ιησούς - Sanada Ουριήλ και Αυγή Θρησκευτική αφοσίωση, διακονία, Ειρήνη, Ιερείς, διάκονοι, θεραπευτές

- Έβδομη Επόπτης και Άρχων: Αγ. Γερμανός, Διδάσκαλοι, Lady Portia Τζατικιήλ και Αμέθυστος Λειτουργία υπηρεσίας, πνευματική καλλιέργεια, εξαγνισμός, διπλωματία, επίκλιση, Διπλωμάτες, Μύστες.

_________________
space heart Εικόνα
Δεν αξίζει να κλάψεις για κανέναν... όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις...
Αυτοί που μας πληγώνουν ποτέ δεν ήταν δικοί μας και όμοιοί μας...!!!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 04, 2014 12:06 am 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Δεκ 23, 2008 4:59 pm
Δημοσιεύσεις: 38
Τοποθεσία: Ο Ναός της Σοφίας...
ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Εικόνα

Ο κόσμος των αγγέλων είναι ο κόσμος της Αγάπης και κάθε υπέροχο σχέδιο που βοήθησε την εξέλιξη έγινε εφικτό κάτω από την αιγίδα της αγάπης των Αγγελικών Δυνάμεων καθώς και των Ντέβας, που είναι οι Κτίστες των Μορφών. Η Μεγάλη Αγγελική Ιεραρχία από τα βάθη του χρόνου εξυπηρέτησε την ανθρωπότητα και τον Θεό. Εξυπηρετούν με όλη τη δύναμη της ύπαρξης τους, χωρίς να έχουν την ανθρώπινη θέληση η επιθυμία, γιατί η φύση τους είναι υπακοή στην Αγάπη. Είναι οι προάγγελοι του Καλού και πάντοτε προπορεύονται της Θείας Εκδηλώσεως, όπως έκαναν πριν την Γέννηση του Ιησού .Η συνείδηση μας όταν παραδέχεται την παρουσία Αγγέλων στα σπίτια μας, στις αύρες μας, στη ζωή αυτών που αγαπάμε, τότε διοχετεύεται ευκολότερα η αγγελική ενέργεια για την βοήθεια ενός ανθρώπου, ενός έθνους η μιας φυλής. Όπως είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε την ύπαρξη του Φύλακα Αγγέλου μας.

Για χιλιάδες χρόνια η ανθρώπινη κακοδαιμονία αρνήθηκε την ύπαρξη των Αγγέλων και εάν δεν υπήρχαν τα πνεύματα της Γης που αναγνώριζαν και αγαπούσαν την παρουσία τους, οι Αγγελικές Δυνάμεις θα είχαν επιστρέψει προ πολλού στο Ουράνιο Βασίλειο τους.

Αυτό θα είχε σαν συνέπεια στην πορεία, η Γη να σταμάταγε να υπάρχει και οι υπάρξεις της θα έχαναν το πλανητικό τους οίκημα για να εκπληρώσουν το Θεϊκό Σχέδιο.

Οι Άγγελοι ελκύονται στη Γη και υποστηρίζουν τον άνθρωπο με την ακτινοβολία ενέργειας των Θείων Αρετών τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η ακτινοβολία της Αύρας των Αγγέλων είναι θετική, εποικοδομητική, αγνή και τέλεια.. Όταν η ακτινοβολία αυτή γενικευθεί και διεισδύσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, μαζί με τις υπάρξεις που είναι πάνω σε αυτόν, θα αλλάξει την ποιότητα της ενέργειας ολόκληρης της φυλής και θα φέρει όλους τους ανθρώπους σε κατάσταση αρμονίας και ειρήνης.

Το έργο τους είναι πολυποίκιλο και περιλαμβάνει τα πεδία της Προστασίας, της Φώτισης, της Αγάπης, της Τελειότητας, της Συγκέντρωσης, Της Θεραπείας και της Επίκλησης - στην πραγματικότητα όλες τις ιδιότητες των Εφτά Σφαιρών.

Κάθε Αγγελική Ύπαρξη αντιπροσωπεύει μια ορισμένη Ποιότητα, Αρετή και Θεϊκή Αίσθηση ,που είναι μια από τις πολλές εκφράσεις της Θεϊκής Φύσης, εντελώς διαφορετικά από τους ανθρώπους που από την αρχή προορίστηκαν να εκδηλώσουν μια «»δωδεκαετή φύση» των Θείων Ποιοτήτων. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της εξέλιξης μεταξύ ανθρώπων και Αγγέλων.

Βασικά αυτό που διαρκώς προσπαθούν οι Άγγελοι είναι, να έλξουν τη συνείδηση των ανθρώπων προς κάτι εποικοδομητικό και να την διατηρήσουν εκεί. Αυτό είναι τμήμα και όψη της δύναμης τους, την οποία εξασκούν και της επιθυμίας τους να φέρουν ειρήνη και ηρεμία στον άνθρωπο. Αυτή είναι και η εξυπηρέτηση που θέλουν να φέρουν πάνω στη Γη και η οποία δεν προορίζεται σε ένα μόνο άνθρωπο, αλλά πάνω σε όλη τη φυλή σε ενσάρκωση η μη. Αυτή είναι μόνο μια από τις πολλές όψεις ης υπηρεσίας του Αγγελικού Βασιλείου, η οποία για εκατομμύρια των συνανθρώπων μας ούτε καν αναγνωρίζεται, ότι υπάρχει.

Όσο περισσότερη προσοχή και ευλάβεια δίνεται στους Αγγέλους, τους Χερουβίμ, τους Σεραφείμ και το έργο τους, τόσο περισσότερη θα είναι η εισροή της ακτινοβολίας τους. Σε ορισμένα σημεία του Πλανήτη υπάρχουν μεγάλα συγκεντρωμένα πνευματικά ρεύματα, τα οποία φρουρούνται από Αγγελικές Δυνάμεις, κάτω από την ηγεσία ορισμένων Χερουβίμ και Σεραφείμ. Τα ρεύματα αυτά δημιουργήθηκαν και διατηρούνται από το Κοσμικό Σχέδιο, για να κρατούν την ισορροπία των Αγνών Δυνάμεων, που είναι απαραίτητες για την στήριξη του Ηλιακού Συστήματος.

Σε άλλα σημεία, άνθρωποι μεγάλης εξέλιξης, με συνειδητή επίκληση, έλκυσαν και ίδρυσαν πνευματικά ρεύματα στο άμεσο περιβάλλον που έζησαν. Από όλα αυτά τα πνευματικά κέντρα, τα οποία είναι μόνιμες εστίες , διαρκώς εκπέμπεται Φως, όπως και ο φυσικό ήλιος κάνει, με σκοπό την διάσπαση των αναθυμιάσεων που εκπέμπει η ανθρωπότητα.

Όταν τα ρεύματα αυτά δύναμης και Φωτός γίνουν ισχυρότερα, η ομίχλη που δημιούργησε η ανθρωπότητα, θα διαλυθεί.

Πηγή: http://www.epanodos.org/modules.php?nam ... index.html

_________________
Ιέρεια


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 08, 2014 11:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος
Νέο μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιούλ 08, 2014 10:36 pm
Δημοσιεύσεις: 16
Σας παρουσιάζω κάποια κείμενα τα οποία έχουν γραφτεί σε διάφορα φόρουμ που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Η λέξη «άγγελος» είναι ελληνική (από το ρήμα «αγγέλλω») και χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποιον που αναγγέλει μια είδηση ή μεταφέρει ένα μήνυμα, τον αγγελιαφόρο. Η ευρέως διαδεδομένη εικόνα των αγγέλων με την ανθρωπόμορφη φυσιογνωμία, τα λευκά ρούχα, τα χρυσά φτερά και τις πέραν του κόσμου τούτου ιδιότητες, φαίνεται να γεννήθηκε από τη δυτική φαντασία, η οποία θέλησε μέσω των αγγέλων να προβάλει μια πιο ιδανική και εξαγνισμένη μορφή των ανθρώπων.

Η ιστορία, ωστόσο, των ποικιλόμορφων φτερωτών πλασμάτων που κατοικούν στους ουρανούς και ενίοτε επισκέπτονται τη γη ως αγγελιαφόροι των θεϊκών μηνυμάτων, δεν είναι αποκλειστικά χριστιανικό προνόμιο. Ο αρχαιοελληνικός θεός Ερμής, ο Έρωτας, η φτερωτή Νίκη, καθώς και η Ίρις, η πιστή αγγελιαφόρος του Δία, είναι καθώς φαίνεται οι φιλολογικοί πρόγονοι των χριστιανικών αγγέλων, με ιδιότητες ανάλογες των χριστιανικών απογόνων τους. Αγγελικές μορφές εμφανίζονται επίσης και σε άλλες θρησκείες: στον Ινδουισμό, στο Ισλάμ, στο Σουφισμό, στον Ιουδαϊσμό. Σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλες οι θρησκείες του κόσμου περιλαμβάνουν στη θεολογία τους τέτοιου είδους ουράνιες οντότητες.

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν από το Θεό ως τα ανώτερα όντα στην κλίμακα της δημιουργίας και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και της ζωής των ανθρώπων. Η Αγία Γραφή δεν προσφέρει μαρτυρίες για το χρόνο της δημιουργίας τους, αλλά πολλοί από τους Πατέρες του Χριστιανισμού (Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Ιωάννης Δαμασκηνός κ. ά.), υποθέτουν ότι οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν δημιουργηθεί ο υλικός κόσμος. Η άποψή τους αυτή ενισχύθηκε από το χωρίο του `Ιώβ (λη΄,7): «Ότε εγεννήθησαν άστρα, ήνεσάν με φωνή μεγάλη πάντες άγγελοί μου («Όταν γεννήθηκαν τα άστρα με δοξολόγησαν με φωνή δυνατή όλοι οι άγγελοί μου»).

Ο Ιερός Αυγουστίνος όμως και ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν συνδημιουργία των αγγέλων και του υλικού κόσμου, από την πρώτη μέρα μάλιστα της Δημιουργίας, αλλά οι περισσότεροι από τους Πατέρες πιστεύουν ότι πλάστηκαν λίγο πριν από τη δημιουργία του υλικού κόσμου.

Συνοπτικά, η φύση τους ορίζεται από τις παρακάτω ιδιότητές τους: Δεν είναι «πανταχού παρόντες», όπως ο Θεός. Παρ? όλο που ο τόπος διαμονής τους δεν περιορίζεται σε αισθητά και υλικά όρια, ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός περιγράφει: «Ότε εισίν εν ουρανώ, ουκ εισίν εν τη γη και εις την γην υπό του Θεού αποστελλόμενοι ουκ εναπομένουσιν εν τω ουρανώ».

Δεν διαχωρίζονται σε γένη (αρσενικό-θηλυκό), δεν πολλαπλασιάζονται, αλλά ούτε και πεθαίνουν, σύμφωνα με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Σύμφωνα με πολλούς Πατέρες της Εκκλησίας (Ωριγένης, Μέγας Βασίλειος, Αυγουστίνος κ.ά.), έχουν σώμα αιθέριο και άφθαρτο, χωρίς αυτό να μειώνει την ασώματη και νοερή τους φύση, η οποία δεν προσβάλεται από τη φθορά και το θάνατο. Μπορούν να προσλάβουν σώμα, αλλά και να το αποβάλλουν όταν δεν το χρειάζονται πια. Δεν έχουν ούτε κάποια γλώσσα επικοινωνίας, σύμφωνα με τον Άγιο Θωμά τον Ακινάτη, αλλά μπορούν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά με τους ανθρώπους. Επιπροσθέτως, είναι προικισμένοι με το αυτεξούσιο, γεγονός που τους επιτρέπει μεν να υψώνονται όλο και περισσότερο στη σφαίρα του αγαθού, αλλά και συνάμα να «εκπίπτουν», χάνοντας έτσι την αγιότητα την οποία κατείχαν εξαρχής ως κοινωνοί του Αγίου Πνεύματος.

Είναι προορισμένοι να γίνονται κήρυκες του Θεού, οδηγοί για τους ανθρώπους, προστάτες και φύλακες, αλλά και αυτοί που μας παρηγορούν και μας συμπαραστέκονται από την στιγμή που γεννιόμαστε ως την ύστατη του θανάτου μας. Η άποψη αυτή μάλιστα ενισχύεται και από την παρατήρηση του ίδιου του Χριστού (στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο και στις Πράξεις των Αποστόλων) ότι οι άγγελοι συνοδεύουν τους ανθρώπους από την παιδική ηλικία ως και το θάνατό τους, συνδεόμενοι κατά αυτό τον τρόπο με την ύπαρξή μας.

Άλλωστε δεν είναι καινούρια και απαντάται συχνότατα στη λαϊκή δοξασία, η άποψη ότι κάθε άνθρωπος έχει έναν άγγελο-φύλακα. Ο Χρυσόστομος λέει συγκεκριμένα ότι «όλοι οι χριστιανοί την ώρα της Βαπτίσεως λαμβάνουν ο καθένας ξεχωριστά από έναν άγγελο τον οποίο ορίζει ο Θεός». Αλλά ούτε και η άποψη του Χρυσόστομου ήταν πρωτότυπη, ούτε και ξένη προς τις αρχαιοελληνικές κοσμολογικές θεωρίες. Ο έλληνας ποιητής Ησίοδος, παραδίδει στο έργο του Θεογονία: «?τάχθηκαν από το Δία και βρίσκονται στη γη 3.000.000 αθάνατοι φύλακες των θνητών ανθρώπων, οι οποίοι παρατηρούν και επιτηρούν τα ανθρώπινα έργα, καθοδηγώντας τις πράξεις τους ώστε να είναι σύμφωνες με τη θεϊκή εντολή».

Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Οι άγγελοι έχουν ταξινομηθεί από πολλούς σε τάξεις και ομάδες. Πολλά ονόματα και άλλοι τόσοι τρόποι κατάταξης έχουν δοθεί σε αυτές τις ομάδες, αλλά τελικά οι περισσότεροι θεολόγοι και μεταφυσικοί συμφωνούν στο διαχωρισμό που παραδίδεται πρωτίστως από τον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην «Ουράνια Ιεραρχία» και εν συνεχεία σχολιάζεται από τον Άγιο Θωμά τον Ακινάτη στο έργο του «Summa Theologica». Ο εν λόγω διαχωρισμός συνίσταται συνολικά σε 3 διακοσμήσεις και 9 τάγματα. Παραδίδεται ένα είδος σχεδιαγράματος με 3 ομόκεντρους κύκλους, όπου σαν κέντρο λαμβάνεται ο Θεός. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει μια κατηγορία αγγέλων και όσο πιο κοντά βρίσκεται στο κέντρο, τόσο πιο κοντά βρίσκονται στο Θεό οι άγγελοι που ανήκουν σ? αυτόν, απομακρυνόμενοι από το λειτουργικό επίπεδο του ανθρώπινου κόσμου. Συνοπτικά:

Στον πρώτο κύκλο ανήκουν οι άγγελοι που υπηρετούν άμεσα το Θεό:
1. Σεραφείμ
2. Χερουβείμ
3. Θρόνοι (Οφανείμ)

Στον δεύτερο κύκλο οι άγγελοι που δρουν ως θεϊκοί κυβερνήτες:
1. Εξουσίες
2. Κυριότητες
3. Δυνάμεις

Στον τρίτο κύκλο οι άγγελοι που δρουν ως κομιστές των θεϊκών μηνυμάτων:
1. Αρχές
2. Αρχάγγελοι
3. Άγγελοι

- Τα Σεραφείμ (που το όνομά τους σημαίνει «Αυτοί που λάμπουν»), βρίσκονται στην ανώτατη βαθμίδα της ιεραρχίας και είναι οι άγγελοι που βρίσκονται πιο κοντά απ? όλους στο θρόνο του Θεού. Είναι αυτοί που τραγουδούν ασταμάτητα το τρισάγιο «Άγιος, άγιος, άγιος?» και περικυκλώνουν το θρόνο, εκπορευόμενοι από τη Γνώση που πηγάζει απ? το Θεό. Λέγεται ότι το φως που εκπέμπουν είναι τόσο έντονο που ούτε καν άλλα θεία όντα δεν μπορούν να τους αντικρίσουν και υπάρχουν 4 τέτοια αγγελικά όντα, τα οποία αναφέρονται ως τα 4 ιερά θηρία στην Αποκάλυψη.

- Τα Χερουβείμ (που το όνομά τους σημαίνει «Αυτοί που είναι φίλεργοι»), είναι «Τα πνεύματα της Αρμονίας». Οι φύλακες των πλανητών και εφαρμοστές της Γνώσης. Σύμφωνα με ένα όραμα του Ιεζεκιήλ, τα Χερουβείμ αποτελούνταν από μία μορφή με τέσσερα πρόσωπα (ενός ταύρου, ενός λιονταριού, ενός αετού και ενός ανθρώπου). Ανεκδοτολογικά, πιστεύεται σε μεγάλο βαθμό ότι ο Εωσφόρος ανήκε στο τάγμα των Χερουβείμ.

- Οι Θρόνοι επιτελούν το έργο τους ως «άρμα» ή «θρόνος» του Θεού και συνήθως περιγράφονται ως ομοιάζοντες με τροχούς (πράγμα που δηλώνει και το όνόμα τους, αφού Οφανείμ σημαίνει «τροχός»). Θεωρούνται επίσης διανεμητές της Θεϊκής Δικαιοσύνης.

- Οι Εξουσίες είναι οι ουράνιες υπάρξεις οι οποίες εξουσιάζουν τις δραστηριότητες των υπολοίπων αγγελικών οντοτήτων που βρίσκονται ιεραρχικά χαμηλότερά τους. Διατηρούν την κοσμική ισορροπία, με την έννοια ολόκληρου του φυσικού στερεώματος, που επεκτείνεται και πέρα από τη Γη.

- Οι Κυριότητες υπηρετούν το Θεό παρέχοντας τη δύναμη που κινητοποιεί τα θαύματα. Ελέγχουν το «Τραγούδι της Ζωής» του Κόσμου και διοχετεύουν τις ευλογίες ή τιμωρίες που επιβάλει η Θεία Χάρη.

- Οι Δυνάμεις είναι οι φύλακες των συνόρων μεταξύ Παράδεισου και Κόλασης. Ασκούν επιρροή και σε δαίμονες και γι? αυτό μερικές φορές καταλαμβάνονται από αυτούς. Η πλειοψηφία των «έκπτωτων» αγγέλων φαίνεται να προέρχεται από αυτό το τάγμα, εξαιτίας της επικίνδυνης φύσης των καθηκόντων τους στο μεταίχμιο Παράδεισου-Κόλασης. Στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται η διασφάλιση της δίκαιης ανταμοιβής των ανθρώπινων ψυχών (Παράδεισος ή Κόλαση) και αποτελούν την κύρια αμυντική δύναμη του Παράδεισου σε περίπτωση δαιμονικής επίθεσης.

- Οι Αρχές είναι οι προστάτες άγγελοι των εθνών. Έχουν εξουσία πάνω στους Αρχαγγέλους και σε μεγάλες ανθρώπινες ομάδες (έθνη, φυλές κτλ.). Αποτελούν τρόπον τινά τους στρατηγούς στην στρατιά του Παραδείσου.

- Οι Αρχάγγελοι βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τους Αγγέλους στην ουράνια ιεραρχία. Ελέγχουν τις πράξεις των κατώτερων αγγέλων και μικρότερων ανθρώπινων ομάδων (οικογενειών, χωριών κτλ.). Υπάρχουν πολλοί αρχάγγελοι, αλλά οι πιο γνωστοί μεταξύ των ανθρώπων είναι ο Γαβριήλ (το όνομα του οποίου σημαίνει «ο Θεός είναι η Δύναμή μου»), ο Μιχαήλ («Ποιος είναι σαν το Θεό;»), ο Ραφαήλ («Ο Θεός θεράπευσε») και ο Ουριήλ («Το Θείον Πυρ»). Ως κατώτερους από τις Αρχές, μπορούμε να τους αντιληφθούμε σαν αρχηγούς στην Ουράνια στρατιά.

- Οι Άγγελοι τέλος, αποτελούν τη χαμηλότερη βαθμίδα στην αγγελική ιεραρχία και είναι εκείνοι με τους οποίους οι άνθρωποι είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι. Αυτοί που γενικότερα αποκαλούμε «φύλακες - αγγέλους» μας. Είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά από τους υπόλοιπους στον υλικό κόσμο, γιατί ασχολούνται άμεσα με τις καθημερινές ανθρώπινες υποθέσεις. Υπάρχουν διαφόρων ειδών επεμβάσεις τους στη ζωή μας, αν και οι πιο συνηθισμένες ενέργειές τους είναι αυτές της προστασίας μεμονωμένων ανθρώπων, επιδρώντας στη συνείδησή τους και βοηθώντας τους να γλιτώσουν από κάποιο κίνδυνο ή αδιέξοδο στη ζωή τους. Ως κατώτατη βαθμίδα της αγγελικής ιεραρχίας, αποτελούν τους απλούς στρατιώτες στη στρατιά του Παραδείσου.

_________________
Διαφωτισμένος


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 09, 2014 12:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί Ιουν 24, 2014 4:17 pm
Δημοσιεύσεις: 69
Τοποθεσία: Χανιά
Φίλε μου, Διαφωτισμένε σ' ευχαριστούμε!

Στην γενική ονομασία άγγελοι, ή και ασώματοι επειδή δεν έχουν υλικό σώμα όπως εμείς οι άνθρωποι, περιλαμβάνονται εννέα τάξεις κατά τον Αρεοπαγίτη Διονύσιο:

Τα εξαπτέρυγα, Σεραφείμ, πολυόμματα Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι και Άγγελοι.

Όλες αυτές οι πνευματικές οντότητες δεν ανήκουν στον κόσμο που ζούμε σωματικά, ο οποίος ξεχωρίζει για τον σύνθετο χαρακτήρα του και τις μεταβολές που διαρκώς λαμβάνουν χώρα σ’ αυτόν. Οι μεταβολές αυτές που σχετίζονται με τις μηχανικές κινήσεις που παρατηρούνται γύρω μας, κυρίως των ουρανίων σωμάτων, και ιδιαίτερα του ήλιου και της σελήνης, μας προσδίδουν την αίσθηση του χρόνου.

Για το λόγο αυτό τάχθηκαν από το Θεό τα δύο αυτά ουράνια σώματα (ή φωστήρες) να είναι «εις σημεία και εις καιρούς και εις ημέρας και εις ενιαυτούς» (Γέν. 1,14) εκτός από φωτισμός και διάκοσμος. Δηλ. να καθορίζουν το χρόνο, ορίζοντας μονάδες και ποσότητες μέτρησής του με την κίνησή τους.

Οι πνευματικές όμως οντότητες είναι απλές κατά την ουσία τους, δηλ. δεν έχουν όπως τα υλικά σώματα διαστάσεις μήκους, πλάτους και ύψους, και δεν αποτελούνται από ύλη που όσο μικρή σε ποσότητα κι αν είναι, συντίθεται από διάφορα στοιχεία, ή σωματίδια και υποσωματίδια όπως συμβαίνει με τα αντικείμενα του κόσμου μας.

Οι άγγελοι λόγω των μηδενικών διαστάσεών τους μπορούν να παρασταθούν σαν σημεία όσον αφορά το μέγεθός τους στον κόσμο αυτό, και λόγω της απλότητός της η ουσία τους να αντιστοιχηθεί με ενέργεια
που, για την ισχύ της και την καταλληλότητά της στην θερμή υπακοή των προσταγμάτων του Θεού, είναι κατά τη Γραφή σαν πύρινη φλόγα7 (… και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα).

Η ενέργεια στον κόσμο μας είναι, κατά τη Φυσική, διαφόρων ειδών, όπως κινητική, δυναμική, θερμική, πυρηνική κλπ και είναι αλληλένδετη με τα (τέσσερα) είδη των δυνάμεων της Φυσικής (ηλεκτρομαγνητικές, ασθενείς ατομικές στην περιφέρεια και ισχυρές στον πυρήνα των ατόμων, και τέλος βαρυτικές δυνάμεις).

Στην πραγματικότητα δηλαδή, ακόμη και η ενέργεια στον κόσμο μας είναι σύνθετη, το συνολικό αποτέλεσμα επί μέρους ενεργειών. Αλλά στην περίπτωση της ουσίας των Αγγέλων δεν υπάρχει σύνθεση ούτε αν θεωρήσουμε την ουσία τους σαν κάποιο είδος ενέργειας. Δηλ. ακόμη και τότε έχουμε πλήρη υπέρβαση των συμβαινόντων στον κόσμο μας ακόμη και στην πιο εξαϋλωμένη κατάστασή του, την ενεργειακή.

Μιλάμε λοιπόν για κατάσταση ύπαρξης των αγγέλων τελείως έξω από τα όρια του σύνθετου κόσμου μας, ο οποίος διαρκώς βρίσκεται σε κίνηση σύνθεσης και αποσύνθεσης. Παρόλα αυτά οι άγγελοι δηλ. τα πνευματικά όντα στα οποία συνήθως αναφερόμαστε με αυτή τη γενική ονομασία «άγγελοι», είναι κτίσματα του ίδιου με μας Δημιουργού, ο οποίος είναι ο μόνος αληθινά άϋλος και ασώματος και γενικά ο μόνος ο οποίος κατά τη φύση (ή ουσία Του) είναι τελείως έξω από οτιδήποτε υπάρχει στη Δημιουργία και από οποιαδήποτε λογική ή αναγκαιότητα υφίσταται μέσα σ’ αυτή, διότι Αυτός παρήγαγε τα πάντα εκ του μηδενός εις το «είναι» από αγαθή διάθεση και μόνο...!!!

http://www.imdleo.gr/diaf/2009/10/Bible ... aliens.pdf

_________________
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 12, 2014 11:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ Δεκ 28, 2008 12:23 am
Δημοσιεύσεις: 81
Τοποθεσία: Στην έρημο... της γνώσης!
Οι άγγελοι – Η προστασία του Θεού στην καθημερινή μας ζωή

‘Ενας καλός αδελφός μας απέστειλε μια διήγηση, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Είναι πολύ συγκινητική καί συνάμα πολύ διδακτική. Την παρουσιάζω πιο κάτω με την ευχή, να μιλήσει δι αυτής ο Θεός στις καρδιές όσων την αναγνώσουν. Πιστεύω απόλυτα το περιεχόμενό της. Μου θυμίζει μια παρόμοια διήγηση, που αναφέρεται σε προσκυνητές του Αγίου ‘Ορους. Είχαν αναχωρήσει από ένα Μοναστήρι και επορεύοντο σε κάποιο άλλο με τα πόδια βέβαια. Στο δρόμο όμως τους βρήκε χιονοθύελλα. Κινδύνευαν. Προσευχήθηκαν όμως και ο Κύριος ήκουσε των προσευχών τους. Έστειλε αγγέλους, οι οποίοι αοράτως τους συνώδευσαν και τους προστάτευαν. Όταν συνειδητοποίησαν, ότι είχαν ξεπεράσει ένα μεγάλο κίνδυνο, γεμάτοι από χαρά στάθηκαν για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Και, ώ του θαύματος, όταν εμφάνισαν το φίλμ, είδαν με έκπληξη να είναι ανάμεσά τους αποτυπωμένες και οι σκιές αγίων Αγγέλων!!!!! Όσοι καλόπιστοι, ας αρκεσθούν στην μαρτυρία μου.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΗΓΗΣΗ…

Ένα κορίτσι, η Ντάνη, είχε πάει στο σπίτι μιας φίλης της, όπου και έμεινε περισσότερο από ό,τι σχεδίαζε. ‘Ετσι πέρασε η ώρα, είχε πιά νυκτώσει και θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη της με τα πόδια. Δεν φοβόταν, γιατί ανήκε σε μια μικρή κοινότητα και έμενε λίγα τετράγωνα παρακάτω.

Καθώς περπατούσε στην διάβαση ποδηλάτων, δηλ. στην ειδικά χαραχμένη λουρίδα, που προορίζεται για τους ποδηλάτες, σκέφθηκε μήπως κτυπηθή από κάποιο ποδήλατο μέσα στη νύκτα, η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από κάθε κακό και από κάθε κίνδυνο. Όταν έφτασε στο στενό δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, έστριψε κανονικά και συνέχισε την πορεία της. Όμως, στο μέσο της διαδρομής, αντιλήφθηκε έναν άνδρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε. Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό.

Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε! Ένοιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της. Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνο και έφθασε στο σπίτι ασφαλής. Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού, καθώς περνούσε από το ίδιο δρομάκι μόλις είκοσι λεπτά (20) της ώρας αργότερα απ’ αυτήν. Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια θύμα του βιασμού, άρχισε να κλαίει, ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια, που της είχε χαρίσει.

Ένοιωσε μέσα της τότε αυθόρμητα την ανάγκη να συνδράμει την άτυχη κοπέλλα και να την παρηγορήσει. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στην αστυνομία. Ένοιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την δική της ιστορία. Ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο των υπόπτων και να δοκιμάσει αν μπορούσε να αναγνωρίσει τον δράστη του βιασμού.

Αποδέχθηκε το αίτημα της Αστυνομίας και τότε της έθεσαν υπ όψιν φωτογραφίες υπόπτων, όπως συνηθίζεται κάθε φοά από την Αστυνομία. Η κοπέλλα της διηγήσεώς μας χωρίς δυσκολία αναγνώρισε και υπέδειξε τον άνδρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα. Όταν ειπώθηκε στον άνδρα πως είχε αναγνωριστεί ως ύποπτος, εκείνος αμέσως έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτήν. Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήταν περίεργη και ήθελε να μάθει: γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια;

Όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε: “Επειδή δεν ήταν μόνη, είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσανε πλάι της” Απίστευτο! Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, δεν είμαστε μόνοι. Οι άγγελοι μας προστατεύουν.

Πηγή: Νεκτάριος Μ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΟΣΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟ

α) Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό, διότι μας έχει δώσει τον δικό μας Άγγελο φύλακα της ψυχής και του σώματος.

β) Το βράδυ της ίδιας ημέρας ας συμπεριλάβουμε στην προσευχή μας την ΕΥΧΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ. Βρίσκεται στο τέλος της Ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου.

+ Ο Κ & Αι Α

Από το http://mkka.blogspot.com/2009/01/blog-post_10.html

_________________
Είμαι πια δοσμένος στη Δύναμη που κυβερνά τη μοίρα μου...
Δεν προσκολλούμαι σε τίποτα, έτσι δεν έχω τίποτα να υπερασπιστώ...
Δεν έχω σκέψεις, έτσι μπορώ και βλέπω...
Δεν φοβάμαι τίποτα, έτσι μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου...
Είμαι... ελεύθερος!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΓΕΛΟΙ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 03, 2021 7:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ Ιούλ 23, 2008 11:25 pm
Δημοσιεύσεις: 1378
Τοποθεσία: Κάπου... εκεί πέρα από τ' άστρα
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ, ΒΙΝΤΕΟ!


_________________
Maro karma
Αστρολόγος, καρμική ερευνήτρια
Εικόνα

Είμαστε όλοι εδώ και τίποτα δεν μας σκιάζει.. Με όπλο την Αγάπη μας η ώρα πλησιάζει!
Είμαστε όλοι εδώ, Ουράνιοι απεσταλμένοι... Το δίκιο για να φέρουμε σε όλη την Οικουμένη!


Κορυφή
 Προφίλ  
 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Δημιουργία νέου θέματος Απαντήστε στο θέμα  [ 9 Δημοσιεύσεις ] 


Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Mods Βάση δεδομένων :: Επαναφορά μπλοκ

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
phpBB SEO
Portal XL 5.0 ~ Plain 0.2
Terms of Service | Privacy Policy | Cookie Settings | Report the forum